söndag 25 mars 2018

KickOut Florens 25 Mars 2018

Lugn och fin frukost på hotellet för att sedan ta taxi till flygplatsen. Flyget var i tid och dessutom kom vi tidigare! till vår mellanlandning i Amsterdam och Schiphol. Nu hade vi typ 3 timmar att äta lite och blogga, underbart 😊. Vi satt oss på en fransk bar vid namn Het Paleis som bara spelade amerikanska Motown-hits. Vi tog en Holländsk Burgare, vad nu det är, och varsin holländsk öl, Natte och Zatte. Natte är en biologisk dubbel öl från Brouwerji´t IJ med rödbrun söt smak och mörk malt. Zatte är en biologisk blond trippel öl med fruktig söt smak med torr eftersmak. Båda av Belgisk typ. Mätta och belåtna började vi sammanfatta den här resan. 
Efter att i många år sökt vin i vår smak i Italien, ja vi har ju druckit några riktigt bra Barolo eller Barbaresco's, och inte tyckt att vi funnit riktigt rätt, förlåt Barolo! Amarone, när den är som bäst är också bra men inte riktigt bra! Brunello Montalcino och Montepuliciano känns för högsyrade. Men efter den underbara provningen med Tua Rita på Operakällan så kunde vi ana den kvalitet som finns i Toscanas södra delar (läs mer här om provningen här👆). Efter att, både hemma och på plats nere i Toscana, provat viner från regionen har vi upptäckt underbara viner, fram för allt i de södra delarna. Och en av dessa fantastiska viner står Duemani för. Vi ser verkligen fram mot att ta emot deras viner och andra få lära känna dessa fantastiska viner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar